Lipoliza - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Lipoliza

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

Ce este lipoliza?

Efecte vizibile lipoliza
Lipoliza este o metoda nechirurgicala de diminuare a straturilor de grasime aflate sub piele. Pot fi accesate toate zonele corpului, de la zona periorbitala pana la abdomen, coapse, solduri.

Cele mai remarcabile rezultate sunt obtinute in zona "gusei", pentru "pungile de sub ochi", pentru talie si zona interna a genunchiului.

Sunt utilizati mai multi agenti de lipoliza in combinatie cu alte substante ajutatoare (vasodilatatoare, de resorbtie, de hidratare, etc.). Produsul frecvent utilizat se numeste "fosfatidilcolina" (lecitina), ce se obtine cel mai adesea din extract de soia.

Lipoliza nu este o metoda de slabire!

Aceasta tehnica este foarte utila in remodelarea corporala pe zone limitate, zone care nu pot fi reduse prin diete si exercitii fizice.


Cu cat semnele de inflamatie locala sunt mai mult timp prezente cu atat rezultatele lipolizei vor fi mai bune. ...mai mult[1]

Lipoliza vs. mezoterapie

Lipoliza este deseori confundata cu mezoterapia. Ambele au ca scop dizolvarea grasimilor, diferenta fiind ca lipoliza tinteste straturile mai profunde ale pielii, in vreme ce mezoterapia este o metoda de a imbunatati aspectul de suprafata al pielii. Prin mezoterapie se injecteaza intracutanat un amestec de vitamine, minerale si medicamente la o distanta de 1 - 4 mm de suprafata pielii, iar injectarile in lipoliza sunt subcutanate, la 6 - 12 mm de suprafata pielii.

Lipoliza prin injectii are ca scop eliminarea depozitelor inestetice de grasime, fiind o terapie cu scop estetic. Mezoterapia utilizeaza aproximativ 200 de substante homeopate si alopate, constituind un tratament terapeutic in multe afectiuni, scopul estetic fiind secundar. Singurul lucru pe care cele doua terapii il au in comun este utilizarea ingredientului fosfatidilcolina (PPC), insa pentru indicatii diferite. ...mai mult[2]

Metode de lipoliza

Lipoliza pe baza de injectie

Lipoliza pe baza de injectie
Lipoliza pe baza de injectie nu este un inlocuitor al lipoaspiratiei (aspiratiei grasimii), insa are un loc fix in tratarea pernitelor de grasime dezagreabile.

Se injecteaza Phosphatidylcholin, o substanta activa care este ingredientul oricarei celule vii si care este extrasa din bobul de soia.

Acesta se injecteaza cu ace subtiri in straturile superioare de grasime din regiunea de tratat. Uneori se folosesc substante aditionale care favorizeaza irigatia sanguina. Pentru a obtine rezultate bune, substanta trebuie repartizata in mod egal in tesutul adipos si pastrata o profunzime constanta a injectiei.

Ce se intampla cu grasimea? : aceasta se descompune si prin transportul proteinelor este adusa in ficat unde este desfiintata.

Lipoliza pe baza de injectie este recomandata numai la o reducere a grasimii sub 200ml pro regiune, la pacienti mai putin curajosi, la cei in varsta si la cei care nu isi pot permite o liposuctie. ...mai mult[3]


Lipoliza cu laser

In lipoliza cu laser sunt utilizate doua tipuri de tehnologie: lasere externe reci si lasere interne. Lipoliza cu laser extern presupune o anestezie locala, apoi iradierea zonei tratate. Efectul este producerea unor pori temporari in membranele adipocitelor, ceea ce permite migrarea grasimii in spatiul extracelular.

Procedura lipolizei cu laser intern consta in introducerea unei canule cu fibra laser in tesutul adipos si agitarea acesteia inainte si inapoi, pentru a dezmembra celulele si a lichefia grasimea, care mai apoi este drenata. Lipoliza laser trateaza depozitele de grasime localizate, care rezista la dieta si exercitii fizice. Eliminarea grasimii prin lipoliza cu laser este permanenta.

Avantajele lipolizei cu laser:

  • discomfortul minim;
  • traumatizarea mai scazuta decat in cazul liposuctiei traditionale;
  • perioada minima de recuperare;
  • siguranta procedurii fata de liposuctia traditionala. ...mai mult[2]

Lipoliza cu ultrasunete

Lipoliza ultrasonica utilizeaza valuri de frecvente multiple produse de un program soft, pentru a dezmembra adipocitele in mod selectiv, fara a afecta structurile alaturate. Resturile celulare rezultate in urma dizolvarii celulelor grase sunt procesate si metabolizate in mod natural de catre organism. In functie de zona tratata, este necesar un numar de 6 - 10 sedinte, rezultatele fiind vizibile incepand cu a treia sedinta.

Avantajele lipolizei cu ultrasunete:

  • lipsa durerii sau a discomfortului;
  • procedura rapida si eficienta;

Riscuri si efecte secundare in lipoliza

Lipoliza este o terapie ce prezinta un nivel ridicta de siguranta. Efectele secundare obisnuite cuprind dureri usoare, contuzii, umflarea si inrosirea zonei tratate, usoare probleme circulatorii, o frecventa mai mare a scaunelor si pot dura pana la o saptamana. Cateodata apar mici denivelari nedureroase si temporare pe piele. Efectele secundare neobisnuite sunt stari de greata si varsaturi, diaree, febra, infectie si tumefactie persistenta.

Contraindicatii:

  • sarcina si alaptare;
  • diabet;
  • boli cardiovasculare;
  • pacienti care prezinta anumite alergii;
  • pacienti care au sau au avut o afectiune maligna;
  • boli de sange;
  • afectiuni renale. ...mai mult[2]
Unelte personale