Gimnastica in apa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Gimnastica in apa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

Aqua gym - pentru o silueta de invidiat

Aqua gym
Aqua gym este cel mai la moda sport al verii, nu necesita eforturi insemnate din partea ta si te poate ajuta sa iti remodelezi silueta in doar cateva antrenamente. Este o gimnastica usoara, eficace si placuta, care nu iti pune in pericol articulatiile si nici nu iti poate cauza febra musculara asa cum se poate intampla in cazul altor sporturi.

Gimnastica in apa (Aqua gym) este o combinatie intre exercitiile de aerobic, fitness, stretching si hidromasaj. Este recomandata tuturor persoanelor care doresc sa isi modeleze silueta si sa scape de stress intr-un timp cat mai scurt. ...mai mult[1]

Beneficiile Aqua Gym

  • Aquagymul este o buna metoda de a face fitness fara a suferi efectele negative asupra articulatiilor si tendoanelor ale impactului cu solul dur. Cand un practicant intra in apa pana la nivelul gatului, forta gravitationala este redusa foarte mult. Deci, prin folosirea antrenamentului in apa in locul unui antrenament tipic de rezistenta (jogging, alergare), accidentarile pot scadea in timp ce conditia fizica se pastreaza.
  • Cresterea fortei este un alt plus. Rezistenta apei fiind mult mai mare decat ceea a aerului, exercitiile efectuate in mediul acvatic angreneaza mai multi muschi si totodata sunt mult mai dificile de realizat. Exercitiile in apa impun o participare a tuturor grupelor musculare in incercarea de a ne mentine pozitia in apa.
  • Pentru a mentine flexibilitatea si a creste gradul de miscare in articulatii, stretchingul in apa este cea mai buna metoda. Corpul se relaxeaza cel mai bine in apa calda a bazinului.
  • Aqua Fitness stimuleaza circulatia sangelui crescand volumul de sange in zonele cu leziuni.
  • Apa este un sistem de racire, lucru care poate face ca frecventa cardiaca sa scada cu pana la 10 bpm decat in timpul exercitiilor efectuate pe uscat. Studiile arata ca aqua fittnes-ul stimuleaza suficient inima, aparatul cardio-vascular. ...mai mult[2]


Cine poate practica Aqua Gym?

Este adresat absolut tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau de greutate corporala. Exercitiile de fitness sau aerobic sunt mult mai usor de realizat in apa, deoarece aceasta preia aproximativ 70% din greutatea corpului. De aceea, atat persoanele supraponderale cat si gravidele pot practica aqua gym, fara pericolul riscurilor sau efectelor adverse, fiind chiar unul dintre sporturile recomandate in aceste cazuri.

Nu stii sa inoti si totusi vrei sa te apuci de Aqua gym? Nu este nicio problema! Pentru a practica acest sport nu este nevoie sa stii sa innoti, deaorece exercitiile se vor desfasura in apa care nu iti va depasi nivelul gatului, si oricum, sub supravegherea unui instructor. ...mai mult[1]

Clase Aqua

Heart Games

Este o clasa cu durata de 30 minute ce solicita si intareste musculatura inimii

Se vor executa diferite formatii de lucru si exercitii dinamice, ce vor angrena intregul organism. Dupa o incalzire globala cu durata de 5 minute, se trece la un ritm mai alert de efectuare a exercitiilor, ceea ce va duce la o crestere treptata a frecventei cardiace. Ritmul alert, exercitiile executate impotriva rezistentei apei, schimbarile bruste de directie, jocurile dinamice din apa vor duce la un antrenament cardiovascular eficient.

Efectele acestei clase se rasfrang asupra sistemelor cardiovascular si respirator, ducand la intarirea muschiului inimii. ...mai mult[3]Aqua shapes

Se folosesc pasi din aerobic, efectuati mai lent decat in aerobicul clasic efectuat la nivelul solului, datorita lucrului contra rezistentei apei, care incetineste miscarile corpului.

Dupa o incalzire ce dureaza 5- 10 minute in care frecventa cardiaca creste treptat, se trece la pasi de baza din aerobic, ajungand la o coregrafie dinamica si fun, realizata pe ritmul muzicii. Datorita intensitatii medii si constante a efortului la care se lucreaza, se vor arde multe calorii. In final, exercitiile de stretching si cele de respiratie vor ajuta la refacerea organismului dupa efort.

Contribuie atat la eliminarea kilogramelor in plus si la remodelarea corpului, cat si la imbunatatirea sistemelor cardiovascular si respirator. ...mai mult[3]Be fit

Durata clasei este de 45 de minute si consta in antrenamentul cu gantere speciale pentru exercitiile in apa. Dupa pregatirea treptata a organismului pentru efort, se vor efectua exercitii cu ganterele, acestea vizand in special musculatura bratelor si a trunchiului, cat si cea a trenului inferior. Exercitiile de detensionare musculara si cele de respiratie se fac la sfarsitul sedintei.

Contribuie la remodelare corporala, imbanatatirea tonusului muscular la nivelul intregului corp, a stabilitatii si coordonarii. ...mai mult[3]Aqua body workout

Este o clasa in care se vor folosi mai multe obiecte ajutatoare cum ar fi gantere, benzi elastice, noodles, in care se vor imbina pasii de aerobic pentru a arde caloriile in plus, cu exercitiile de tonifiere.

Prima parte a clasei va avea un ritm alert, oferind un bun antrenament cardiovascular. Se va continua cu exercitii de tonifiere a tuturor grupelor musculare, in special de la nivelul trunchiului, ceea ce va duce la formarea unei posturi corecte si la eliminarea durerilor si a tensiunii musculare ce se acumuleaza la nivelul spatelui, datorita pozitiilor vicioase pe care le adoptam zi de zi. Partea de relaxare cuprinde stretching si exercitii de respiratie, pentru a facilita revenirea organismului la parametri optimi, dupa efort.

Ajuta la tonifierea musculara, arderea grasimilor si reprezinta un eficient antrenament cardiovascular. ...mai mult[3]

Unelte personale