Exfolierea pielii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Exfolierea pielii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

Exfolierea corporala

Exfolierea
Unul dintre ritualurile de frumusete ale oricarei femei trebuie sa fie exfolierea. Procesul de exfoliere garanteaza rezultate evidente intr-o perioada scurta de timp, pielea devenind mai curata, mai stralucitoare si ajungand chiar sa arate mai tanara.

In plus, accelereaza circulatia sangelui si a limfei, putand preveni chiar aparitia celulitei.

Majoritatea produselor destinate exfolierii contin mici particule abrazive care ajuta la indepartarea stratului de celule moarte sau degradate. Aceste particule pot proveni din diverse coji dure, de nuca de exemplu, samburi sau seminte macinate.

Scrub pentru exfoliere

Scrub-ul se aplica printr-o masare lenta a pielii, circulara, pana cand aceasta se obisnuieste cu frecarea. Pentru rezultate mai bune, fa ritualul macar o data pe saptamana. Nu folosi niciodata un scrub de corp pe fata sau pe gat, pentru fata existand unele speciale.

Dupa exfoliere, indeparteaza particulele cu apa calduta, iar apoi clateste cu apa rece, suportabila, pentru inchiderea porilor si dupa aplica o lotiune pentru corp foarte hidratanta.


Te poti ajuta de o perie de baie sau de un burete. Iar daca ti se pare o bataie de cap prea mare, poti apela oricand la un specialist, toate centrele de infrumusetare care se respecta oferind o gama variata de exfolieri. ...mai mult[1]

De ce este necesara exfolierea?

Pielea se regenereaza in fiecare zi. Celulele noi le inlocuiesc pe cele imbatranite, care mor si raman pe piele. Exfolierea are rolul de a indeparta aceste celule moarte, care aglomereaza pielea si blocheaza porii.

O exfoliere agresiva, efectuata in fiecare zi, poate avea consecinte negative prin indepartarea stratului protector de substante grase care se afla in mod normal pe piele. Aceste substante uleioase protejeaza pielea de factorii nocivi precum praful, bacteriile sau uscarea excesiva. De asemenea, printr-o exfoliere agresiva rezulta microleziuni la nivelul pielii, care pot fi locuri propice pentru dezvoltarea bacteriilor. In functie de metodele folosite, exfolierea poate fi mecanica sau chimica. ...mai mult[2]


Exfolierea mecanica

Exfolierea mecanica presupune indepartarea celulelor moarte folosind perii, manusi pentru exfoliere sau produse naturale abrazive - praf din samburi de fructe, sare, malai, cafea, zahar etc. Pentru o exfoliere cat mai eficienta, granulele abrazive trebuie sa fie cat mai fine.



Exfoliant pentru corp cu sare de mare

Sarea de mare este un exfoliant folosit adesea in spa-uri si saloanele de infrumusetare. Poti folosi sarea de mare aromata pe care o gasesti in comert sau o poti aroma chiar tu cu uleiuri esentiale naturale. Aplica ulei de masline pe tot corpul, apoi maseaza-ti pielea cu sarea de mare. Daca sarea este prea grunjoasa, piseaz-o inainte de a o folosi. Dupa exfoliere, clateste-te si aplica iarasi ulei de masline sau un ulei pentru bebelusi, care este foarte hidratant.

Unelte personale