Celulita si presopunctura - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Celulita si presopunctura

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot

Celulita si cauzele ei

Femeia cu celulita prezinta depuneri dizgratioase de grasime in anumite regiuni ale corpului: bazin, coapse, genunchi, glezne. Aceasta grasime poate fi moale si nedureroasa la pipait sau, dimpotriva, dureroasa si dura, pietrificand zona respectiva.

Printre cauzele celulitei se numara excesul de foliculina, unele boli digestive sau nervoase, deformari ale coloanei vertebrale, piciorul plat, consumul excesiv de medicamente diuretice, etc.

Tratamentul celulitei este foarte anevoios, pe primul plan fiind depistarea si tratarea cauzelor care au produs-o . Deosebit de eficace este si tratamentul local , care consta in masaje energice, electroterapie, aplicatii calde de parafina sau namol etc.

De asemenea, putem folosi acupunctura si chiar presopunctura, manevrele celei din urma metode trebuind sa fie foarte energic executate.


Cum se procedeaza

In cazul presopuncturii, iata cum trebuie sa procedati pentru a obtine efecte vizibile. Fiecare localizare a celulitei isi are punctele sale speciale:

  • pentru celulita feselor se maseaza cele 3 puncte situate de o parte si de alta a osului sacru;
  • pentru celulita soldurilor se maseaza punctele situate pe fata externa a soldurilor, putin deasupra regiunilor celor mai proeminente;
  • pentru celulita coapselor se maseaza punctele situate in centrul fetelor anterioare si posterioare ale coapselor;
  • pentru celulita genunchilor se maseaza punctele cunoscute sub numele de „Izvorul din podisul extern” , situate in scobiturile de sub genunchi, pe fetele externe ale gambelor, in locul de intalnire al celor 2 oase: tibia si peroneul.

Diminuarea poftei de mancare

Persoanele cu pofta de mancare crescuta pot apela la serviciile acupuncturii si chiar ale presopuncturii, intrucat stimularea urmatoarelor puncte contribuie la diminuarea sa:

  • „Planta crunta” , situat langa unghia degetului II de la picior – tonifiere (cu unghia);
  • „Poarta spiritului” , situat in foseta triunghiulara de pe pavilionul urechii – tonifiere (cu unghia);
  • „Punctul foamei” , situat in fata urechii, pe obraz – tonifiere (cu unghia);

Eliminarea lichidelor in exces contribuie, de asemenea, la procesul de slabire. Iata un punct cu aceasta actiune, al carui nume este foarte sugestiv, „Impartirea apelor”, situat la o masura (cat degetul mare) deasupra ombilicului. Acest punct mai este cunoscut si sub numele de „Punctul taliei” si este perfect pentru tonifiere. ...mai mult[1]

Unelte personale